Elementtisauna koostuu yleisimmin viidestä elementistä (4 seinää ja katto), jotka työmaalla liitetään toisiinsa kansiruuviliitoksin ja saumat tiivistetään silikonilla. Saunarakenteen voi asentaa joko ennen kallistusvalua (säätöjaloilla) tai kallistusvalun jälkeen (asennuspaloilla). Elementtisaunan seinärakenne koostuu rungosta, jonka puumateriaali on havupuuta. Runko sisältää kevyiden väliseinien rungot ja seinien koolaukset.

 Pystyrunkojen väli on yleensä 600 mm, elementin koosta riippuen. Runkoon kiinnitetään alumiinipaperi, jonka saumat on limitetty 200 mm:n leveydeltä sekä teipattu saumoista alumiiniteipillä.
Alumiinipaperin päällä on tuuletusväli, 24 mm (koolaus), sekä ristituuletus, 10 mm (ristikoolaus). Koolauksessa on kiinni vaakapaneeli. Paneelin materiaalin ja muodon määrittelee tilaaja.

Seinäelementtien  saunanpuoleisessa alareunassa on yleisimmin viirapintainen vanerilevy  laattanostoa varten. Viiravaneri ulotetaan paneloinnin taakse ja seinän alumiinifolion päälle. Vanerin yläpuolinen reuna suojataan alumiiniteippauksella.

Toimitukseen kuuluvat osana myös lauteet, jotka valmistetaan tilaajan määrittelemästä laudepuuksi sopivasta puumateriaalista. Lauteet kannatetaan seinistä. Lauteet ovat erillisiä elementtejä ja täten yleensä  vapaasti kannattimiensa varassa liikuteltavia.

 

Elementtisaunan rakenne